Fest 08.09.2023

6 gode tips til deg som skal ha konfirmasjon

Konfirmant21

En konfirmasjon er en stor begivenhet, ikke bare for de unge som feirer overgangen fra barn til voksen, men også foreldre, familie og venner. Dagen blir også ofte stor i betydningen hektisk med mange oppgaver, da er det kanskje fint med noen tips fra de som har vært gjennom det mange ganger tidligere.

Konfirmant figur

1. Planlegg i god tid

Dette er kanskje en selvfølge for mange men det kan ikke påpekes for mange ganger. Jo mer du får gjort i forkant jo mer kan du senke skuldrene og nyte selve dagen.

Lag en kjøreplan som viser hva som skal gjøres når. Hvor skal evt fotografering skje, er det noen som skal hente utstyr i forkant? Hvem skal montere hva? Hvem er kontaktperson hos lokalet som skal brukes, om du ikke skal ha det hjemme?

Beregn også mer tid enn du tror, ting tar tid som man gjerne sier. Og om det tar mindre tid enn oppsatt har du litt mer å gå på for det andre i løpet av dagen.

Konfirmasjon some

2. Inkluder konfirmanten

Det er kanskje lett å tenke at detaljene til et større arrangement som dette er noe de unge håpefulle ikke ønsker å bidra med. Ofte ser vi derimot at de gjerne har noen tanker og ønsker, spesielt knyttet til maten og dekor. Inviter de gjerne derfor med i prosessen slik at de får et enda større eierskap til selve festen, og kanskje blir du overrasket over at de på eget initiativ hopper over både pizza og taco for en gangs skyld.

3. Si ja til hjelp

Stort sett er det mange som ønsker å hjelpe til på den store dagen, ikke vær redd for å ta i mot hjelpen du blir tilbudt og spør gjerne om bistand. Det å fordele oppgavene på flere reduserer arbeidsmengden og gjør så alle kan slappe av mye mer underveis. Da klaffer ting bedre, folk slapper av fordi vertskapet slapper av mer og alle kan nyte dagen. En kan også leie inn bistand ved behov, slik at deler av både planleggingen og gjennomføringen på den store dagen legger mindre press på deg og dine.

4. La de ha med noen venner

En konfirmasjons gjesteliste består stort sett av den nærmeste familie og venner av familien, men hvorfor ikke også inkludere noen av konfirmantens venner også om det lar seg gjøre? Det kan gjøre dagen enda koseligere for hovedpersonen.

Instagram 3

5. Invitasjoner

Det viktigste med disse er å få de i ut i tide. Ofte er de inviterte spredt rundt om geografisk og trenger derfor tid til å planlegge reising og opphold, så for å sikre at flest mulig kan delta bør disse gå ut så snart dato og sted er fastsatt.

Når det gjelder selve utformingen av invitasjonene er det mye inspirasjon å hente både i hobbybutikker som Panduro og på nett (ta et raskt søk på stikkordene personlig, konfirmasjon og invitasjon). Her har kanskje konfirmanten selv noen ønsker også? Ikke vær for konservative men forsøk heller å fange personligheten, og ønskene, til hovedpersonen heller enn dine egne preferanser.

Det er tross alt deres dag.

6. Kos dere sammen

Ikke glem å kose dere på denne dagen. Gjør et godt forarbeide, fordel oppgavene og nyt både selskapet, gled dere over konfirmantens feiring og spenningen denne føler, nyt maten og stemningen. Det er tross alt det dagen handler om, ikke stress og bekymringer :)

Mindre stress og lavere skuldre?

Med vår erfaring vil vi enkelt finne en løsning, sammen med dere, som passer akkurat deres store dag. Resultatet blir glade og fornøyde gjester, og ikke minst en glad og fornøyd konfirmant.

Ta kontakt så sikrer vi en perfekt dag sammen.

Del med noen