Om oss / Miljø og samfunnsansvar
Smilende overlevering av mat

Miljø og samfunnsansvar

Verdens klimautfordringer angår alle, og vi som lever av å steke og smørdampe råvarene naturen gir oss, føler et ekstra ansvar for hvordan vi behandler miljøet.

Un sustainable development goals

FNs bærekraftsmål

For å gi deg en garanti om at det du handler hos oss verken fører til unødvendige utslipp eller uforsvarlig utnyttelse av naturressurser, har vi et system som gjør det mulig å spore miljøavtrykket i leverandørkjeden vår. Vi kan hjelpe deg med å utvikle bærekraftige menyer som etterlater seg et så lite miljøavtrykk som mulig.

Gronn smoothie

Økologiske råvarer og produkter

Flyt Catering har som mål å prioritere bruken av økologiske råvarer og produkter slik at vi øker bruken av disse over tid. Dette gjøres blant annet ved at:

 • God kvalitet, lang levetid og gjenbruksmuligheter skal alltid vektlegges.
 • Produkter uten faremerking foretrekkes.
 • Krav til innkjøp av mat, drikke og serveringstjenester

En bærekraftig reise

Et godt bærekraftig valg for deg, består selvfølgelig av flere ingredienser enn bare råvarene du får levert. Hele reisen fra varelevering til gjenvinning og transporten imellom, krever at vi tar ansvarsbevisste valg med utgangspunkt i hva som er best for miljøet.

For å redusere matsvinn

 • Samarbeider vi med andre bedrifter, så vi unngår å kaste mat med kort holdbarhet
 • Gir vi bort overskuddsmat til veldedighet
 • Vi har et automatisert system som hjelper oss med å beregne mengden mat vi leverer

For å sikre en ansvarlig produksjon

 • Generelt fokus på energibesparende produksjon
 • Kjører vi el-varebiler
 • Bruker vi kun miljøvennlige renholdmidler
 • Vi kildesorterer alt!

Bærekraftig sjømat

Vi elsker fisk og sjømat, men ikke for enhver pris. Flyt Catering bruker MSC-sertifisert fisk som er på WWFs eller Seafood Watchs grønne liste, eller ASC-sertifisert oppdrettsfisk. Det gjør vi fordi en faretruende stor andel av fiskeforekomstene i verden enten er fullt utnyttet, utsatt for overfiske eller helt uttømt. Når du bestiller sertifisert og grønnlistet sjømat, bidrar du til et mer bærekraftig fiske og at vi bevarer planetens utsatte fiskebestander - og det syns vi du skal.

“Vi elsker fisk og sjømat, men ikke for enhver pris” Flyt Catering bruker MSC-sertifisert fisk

Miljøfyrtårn

Flyt Catering er Miljøfyrtårn-sertifisert i kategorien Catering og Kantine. Å være en Miljøfyrtårn-bedrift stiller krav til oss angående avfallshåndtering, energireduserende tiltak, gode HMS-rutiner, miljøkrav ved innkjøp og miljøfokus ved transport. Sertifiseringen gir oss konkrete verktøy for miljøledelse, som gjør det enklere å lykkes med en grønn omstilling.

Vi ser Miljøfyrtårn som et viktig samfunnsengasjement. Dette arbeidet gjør oss som firma og våre ansatte miljøbevisste i de valgene vi tar. At Flyt Catering er en Miljøfyrtårn-bedrift og tilfredsstiller kravene til sertifisering, betyr at vi også kan bistå våre kunder med å gjøre grønnere valg. Vi ønsker å inspirere flere av våre samarbeidspartnere til å trekke i grønn retning.

Vi kan for eksempel hjelpe deg med å finne ut hvilke produkter du kjøper i dag som er gode miljøvalg, og hvilke som kan erstattes med mer bærekraftige alternativer.

Et godt arbeidsmiljø

Miljøkamp handler etter vår mening også om å gi folk anledning og mulighet til å ta bærekraftige valg. Med det mener vi både at det er viktig å informere om hvilke muligheter som finnes, men også å inspirere og skape positive ringvirkninger gjennom gode arbeidsplasser - noe som understrekes i det åttende av FNs bærekraftmål. Vi tror på inkludering og mangfold, og teller i dag 15 ulike nasjonaliteter blant medarbeiderne våre. Gjennom trygghet, mestring og inspirasjon, håper vi at vi kan få med oss enda flere i kampen for en grønnere og mer bærekraftig verden.

Våre verdier

 • Naturlig
  Naturlig

  Naturlig, næringsrikt og godt. Det er lett å spise rett.

 • Hjemmelaget
  Hjemmelaget

  Maten vi serverer er hjemmelaget, tilberedt fra bunnen av på vårt kjøkken.

 • Null
  Null matsvinn

  På veien mot null matsvinn finner vi plass til hele råvaren i rettene.

 • Grønne
  Grønne valg

  Grønne valg er gode valg, og vi gjør det lett for deg å ta dem. Klimaavtrykket til hver rett finner du på menyen.